Wal-Mart stopt met vuurwapens

's Werelds grootste supermarktketen, Wal-Mart, haalt vuurwapens uit de schappen. In duizend van de grote Amerikaanse supermarkten worden sinds vorige maand geen geweren meer verkocht.

'De beslissing is gebaseerd op de afgenomen vraag van consumenten naar deze producten', liet een Wal-Mart-woordvoerder weten.

Wal-Mart wil niet zeggen welke duizend winkels stoppen met de verkoop van vuurwapens. Tot vorige maand verkocht Wal-Mart in alle vijftig Amerikaanse staten geweren. In Alaska lagen er ook pistolen in de schappen. In de VS heeft Wal-Mart 1.200 grote supermarkten en 1.900 zogeheten 'Supercenters', nog grotere winkels.

Vorige maand besloot de supermarktketen in heel Amerika niet langer de verkoop van de 'morning-afterpil' tegen te houden. Het concern met apotheken in de winkels werd daartoe gedongen nadat twee staten rechtszaken aanspanden omdat het daar verplicht is het middel in apotheken aan te bieden.