Vriesekoop voor NRC naar China

Bettine Vriesekoop wordt correspondent China voor NRC Handelsblad en nrc.next. De voormalige toptafeltennister vestigt zich per 1 juli in Peking. Zij studeerde van 1996 tot en met 1999 sinologie aan de Universiteit van Leiden. Vriesekoop schreef artikelen over China in onder meer het weekblad Vrij Nederland. Ook publiceerde ze in Nieuwe Revue, Sportweek en het AD Magazine. In 1994 verscheen van haar hand het boek Heimwee naar Peking. Op dit moment werkt ze aan een nieuw boek over China dat in het najaar zal verschijnen. Ook schrijft ze een sportcolumn in het Algemeen Dagblad.

Vriesekoop volgt als correspondent Garrie van Pinxteren op die in Nederland redacteur economie is geworden bij NOS nieuws, de samenvoeging van het NOS Journaal en het Radio 1 journaal. Als tafeltennister werd Vriesekoop driemaal Europees kampioen. In 1982 zowel in het enkelspel als in het gemengd dubbelspel; en nog een keer in het enkelspel in 1992. Ze werd veertien keer kampioen van Nederland in het enkelspel, de laatste keer in 2002 op veertigjarige leeftijd, en zestien keer in het dubbelspel. De laatste jaren werkte ze onder andere voor de NOS - ze maakte een serie tv-portretten van topsporters - en als redacteur voor de RVU, voor het radioprogramma Simek 's nachts.