Tijdelijk zachter, morgen koeler

De wind komt vandaag tijdelijk uit het zuid-oosten en daarmee komt warme lucht vanuit de zuidelijke regionen van Europa onze kant op. Maar vanaf morgen waait de wind opnieuw uit westelijke richtingen en koelt het weer af. Verder blijft het licht wisselvallig met vooral overdag weinig of geen regen. Zo is er vanmiddag redelijk wat zon, alleen in het zuiden komt er al sluierbewolking opzetten. Deze wolken horen bij een regengebied, dat in de loop van de avond en vannacht over het land oostwaarts trekt. De temperatuur stijgt naar 12 à 13 graden op de waddeneilanden tot 17 mogelijk zelfs 18 in Noord-Brabant en Limburg. Er waait een matige oosten tot zuidoostenwind, kracht 3 à 4.

Morgenochtend valt er in de oostelijke provincies en Limburg nog een beetje regen of motregen, maar vanuit het westen breekt de zon af en toe door. In de middag maakt het binnenland nog kans op een bui, terwijl de meeste zon voor de kust lijkt te zijn weggelegd. Bij een matige naar westelijke richtingen draaiende wind wordt het minder zacht: 11 tot 15 graden.

Tweede paasdag, dinsdag en woensdag verandert er weinig: ook dan wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af en blijft er vooral in het binnenland kans op een verspreide bui. De maximumtemperatuur komt op alle dagen tussen 10 en 14 graden uit; min of meer normaal voor de tijd van het jaar.