The Tyde: Three's Co

Voor wie in de jaren tachtig al geen genoeg kon krijgen van het languissante stemgeluid van de Engelse zanger Lloyd Cole (van The Commotions), is er nu The Tyde, met zanger Darren Rademaker. Deze Amerikaanse band combineert de muzikale vaardigheid van een band als Buffalo Springfield en The Beach Boys met het joie de vivre van de Britse bands van twintig jaar geleden (Orange Juice, Lloyd Cole).

The Tyde: Three's Co (Rough Tradecd288) ****

The Tyde lijkt daarin op de Ierse band The Thrills die een paar jaar geleden ook zo wervend debuteerden met die gouden combinatie. Voor The Tyde is Three's Co de derde cd (de eerste twee heetten Once en Twice). Bijna ieder nummer kreeg hier een ander palet van zonnige klanken, voortgebracht door een slide-guitar, mellotron, orgel, en een keur aan electrische en akoestische gitaren. Dit zijn melodieën die je doen smelten, gezongen door een stem vol pruilende schoonheid. Niet 'nieuw', maar altijd welkom.

The Tyde: Three's Co (Rough Tradecd288) ****