Televisie Overige films

The Agony and the Ecstasy (Carol Reed, 1965, VS). Historisch minder betrouwbare kostuumfilm met Charlton Heston als Michelangelo aan het werk in de Sixtijnse kapel. Rex Harrison is paus Julius II. BBC2, 12.30-14.25u.

Pocahontas (Mike Gabriel & Eric Goldberg, 1995, VS). Als pover geboekstaafde animatiefilm van Disney vertelt de 17de-eeuwse legende over de onmogelijke liefde tussen een indianenmeisje en de Engelse avonturier John Smith (met de stem van Mel Gibson). België 1, 14.05-15.35u.

The Borrowers (Peter Hewitt, 1997, GB/VS). Op 'visual effects' leunende jeugdfilm naar boeken van Mary Norton. Parasiterende mini-mensen (10 cm) sluiten vriendschap met door huisbaas John Goodman belaagde mensenfamilie. BBC1, 14.45-16.05u.

Ulee's Gold (Victor Nunez, 1997, VS). Eeuwige 'zoon van' en 'easy rider' Peter Fonda speelt een van zijn mooiste rollen als imker Ulee, de naar huis gekeerde Ulysses, die alleen nog op reis hoeft te gaan om zijn hart te vinden en zich met zijn kinderen te verzoenen. Een bitterzoet mengsel van drama, misdaad en liefdesgeschiedenis, dat rustig is gefilmd, zonder ooit spanning en kracht te verliezen. RTL7, 16.00-18.00u.

Quick Change (Howard Franklin & Bill Murray, 1990, VS). Melige komedie hekelt Newyorkse grotestads-hel, waar taxichauffeurs onverstaanbaar zijn en achter elke deur een clubje zware criminelen vergadert. Bankrovers Bill Murray, Geena Davis en Randy Quaid proberen vergeefs deze stad te ontvluchten. Veronica, 18.55-20.30u.

Men in Black II (Barry Sonnenfeld, 2002, VS). Vervolgfilm van een slordige 100 miljoen dollar biedt meer van hetzelfde. Andermaal bestrijden de onderkoelde agent Tommy Lee Jones en zijn ratelende maatje Will Smith intergalactisch gebroed. Boordevol 'computer generated images' (CGI). RTL5, 20.30-22.00u.

The Rookie (John Lee Hancock, 2002, VS). Op authentieke levensgeschiedenis gebaseerd, voorspelbaar sportdrama. 35-jarige high-school-honkbalcoach leidt team naar de overwinning en breekt onderwijl zelf door als professionele pitcher. Veronica, 20.30-23.00u.

L.A. Confidential (Curtis Hanson, 1997, VS). Indrukwekkend en geregeld geestig epos over corruptie op gemeentelijk niveau in de stad der engelen, naar de dikke misdaadroman van James Ellroy. Drie rechercheurs werken op eigen wijze aan de overval op een nachtrestaurant. Met Kevin Spacey, Danny DeVito, Kim Basinger (Oscar). BBC1, 23.20-1.30u.

In Her Defense (Sidney J. Furie, 1998, Canada). Routine-thriller waarin een advocaat de verdediging op zich neemt van zijn dove minnares (Marlee Matlin, bekend van 'Children of a Lesser God') die haar man zou hebben neergeschoten. BBC1, 1.30-3.05u.