Televisie Film van de dag

Rushmore. Een van de grootste (komische) talenten die de laatste jaren van zich liet spreken is de New Yorkse filmmaker Wes Anderson. Sinds zijn eerste film, Bottle Rocket hebben we mogen genieten van de eigenaardige mengeling van diepe melancholie en droge, verbale en wat intellectuele humor in Rushmore, The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic with Steve Zissou. Acteur Bill Murray is sinds Rushmore een van de vaste acteurs van Anderson. Hij speelt de wat verlegen industrieel Mr. Blum die bevriend is met de eeuwige student Max Fischer. De steevast in blazer geklede Max is hoofdredacteur van de schoolkrant, voorzitter van de schaak-, astronomie-, Duitse en Franse clubs en hoofd van het scherm- en debating team. En, o ja, in zijn vrije tijd speelt hij graag toneel. Hij is smoorverliefd op de nieuwe juf, evenals Blum. Een innemende strijd volgt.

Bill Murray in Rushmore Rushmore Year: 1999 Director: Wes Anderson Jason Schwartzman
Bill Murray in Rushmore Rushmore Year: 1999 Director: Wes Anderson Jason Schwartzman PHOTOS12

(Wes Anderson, 1999, VS), Veronica, 0.00-1.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg