Spannend door de windmolen

Het was een lange winter, die van 2005-2006. En in de winter heb je vanzelfsprekend wat minder behoefte aan een grote ventilator. Cilesia Lima had schoon genoeg van haar 'windmolentje', zoals ze het apparaat noemt. Verrassend liefdevol eigenlijk, voor iemand die het ding zo snel mogelijk kwijt wilde. 'Vorige zomer heb ik hem nog gebruikt', vertelt ze, 'maar nu stond hij in de weg. Bovendien paste hij niet meer bij mijn inrichting.'

Lima, die actrice is en ook nog aan showdansen en streetdance doet, zette het windmolentje op internet te koop. Maanden geleden al. 'Ik kreeg wel reacties, maar die waren niet serieus. Of ze hem voor 1 euro mochten ophalen. Ja, dan kan ik hem net zo goed langs de straat zetten.' Ze wachtte af, totdat Karina Bogaerds (23) ging surfen, op zoek naar wind.

Bogaerds zocht 'wind' omdat ze het haar van haar modellen (ze studeert fotografie aan de AKV.St. Joost) wilde laten wapperen. 'Ik vond het beeld een beetje statisch, en die wapperende haren maken het net iets spannender.'

De studente heeft wel vaker iets via internet aangeschaft, een fietsje bijvoorbeeld. 'Ik was er zó blij mee. Had hem lichtblauw geschilderd, met glittertjes. Maar ik werd aangereden door een auto. Ik was nog heel, maar die fiets lag in puin.'

Voor Lima (ze draagt tot haar frustratie nog steeds een sjaal en een trui) is het wachten op de zomer. Ze is niet bang dat ze dan een nieuwe ventilator moet kopen. Ik ga deze zomer met vakantie naar een warm land, maar wel bij de zee!'

    • Ward Wijndelts