Respect! Kate Moss, Miss (op 3 na) Irak en Arabische T-shirts

MOSS WEER GEWILD

De carrière van het Britse supermodel Kate Moss trekt weer aan. In september vorig jaar zegden verschillende modebedrijven, zoals Burberry, hun contracten op met de 32-jarige Moss, omdat ze coke snuivend op een feestje was gefotografeerd. Moss heeft excuses aangeboden, haar drugsverslaafde vriendje Pete Doherty weggestuurd en is naar een afkickkliniek gegaan. Deze week werd bekend dat het jeansmerk Calvin Klein (waar ze in 1992 begon) haar opnieuw gecontracteerd heeft en ze stond afgelopen maand voor het eerst weer op de cover van een modeblad: Vogue.

TOCH MISS IRAK

Silva Shahakian is via een omweg tot Miss Irak verkozen afgelopen week, tijdens de eerste miss-verkiezing in Irak sinds de Amerikaanse inval. Eigenlijk was Tamar Goregian (23) gekozen; die trok zich terug nadat moslimextremisten haar als 'koningin van de ongelovigen' hadden verketterd en bedreigd. Ook nummer twee en drie weigerden de titel. Silva, ex-Miss Teen Irak en net als Tamar een Armeense christen-Irakese, neemt de titel nu over en doet in juli mee aan de Miss Universe verkiezing in Los Angeles. Shahakian werd afgelopen week op de Amerikaanse tv geïnterviewd. (ABC)

ARABISCHE TEKST T-SHIRTS

T-shirts met woorden zoals 'respect', 'individu' en 'famous' in het Arabisch zijn deze week gelanceerd door de Nederlands-Marokkaanse ontwerper Saïd Dahchouri (31) uit Zeist. In de Chill Out-winkels in de Bijenkorf en op Saïdswebsite www.sadawear.com is zijn nieuwe modelijn, Arabian Print Fashion te koop. Dahchouri: 'Arabische letters worden tegenwoordig met gevaar en extremisme in verband gebracht. Ik wil dat patroon doorbreken met mijn T-shirts. Ik wil laten zien dat er ook andere Arabieren zijn, die net zoals westerse mensen voelen en denken, en individuen zijn.'

ANDERS ARABISCH: modellen showen T-shirts met "respect' en "famous' Foto's www.sadawear.com sadawear.com