Radio voorkeur

Plein publiek. Columniste en schrijfster Désanne van Brederode publiceerde onlangs het pamflet Modern dédain, waarin zij protesteert tegen de intellectuele vervlakking in ons land. Zij gaat in op wat zij hiermee precies bedoelt. 747AM, 9.30-11.00u.

De avonden. In het tweede uur onder meer een gesprek met historicus Peter den Hertog, die een boek schreef over tientallen jaren Hitler-onderzoek Hitlers schutkleur. 747AM, 20.02-23.00u.

Mezzo. Opnamen van de Bach-verwijzingen en -bewerkingen in de jazz- en popmuziek. Onder meer Sting (Whenever I say your name /Klavierbüchlein für Wilhelm Friedemann Bach), Paul Simon (American Tune/Matthäus Passion), Swingle Singers (Air on a G string /Orchestersuite nr.3) en Jacques Loussier (Affettuoso/Brandenburg Concerto nr. 5). Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Carel Maasland, personeelsdirecteur bij Ikea, praat over het bezoek aan woonwinkels, woonboulevards, trendy shops én Ikea. Hij gaat ook in op 'democratic design', sluiting en uitbreiding van de vestigingen en de consequenties. Radio 1, 0.02-0.45u.