Radio voorkeur

Knetterende letteren. Discussie over het werk van schrijver Gerard Reve met de critici Doeschka Meijsing, Arie Storm en Rob Schouten. Verder bespreekt Allard Schröder de verhalenbundel Sanatorium Clepsydra van de Poolse schrijver-kunstenaar Bruno Schulz en Het tweede gezicht, de nieuwe roman van Graa Boomsma. 747AM, 14.02-15.00u.

Clubvan100.nl. In deze uitzending gaat het onder meer om zeldzame ziekten en een benefietconcert voor mensen die aan de ziekte FOP lijden, een aandoening waarbij bindweefsel in bot wordt omgezet waardoor als het ware een tweede skelet wordt aangemaakt. Hierdoor verstijven mensen en komen ze in een positie waarin zij zich niet meer kunnen bewegen. 747AM, 15.02-15.40u.

Opium. Een gesprek met de voorzitter van de jongerenvereniging van het Concertgebouworkest Entrée, Steef van Winkel, over het begeleiden van jonge musici en met Theo van den Bogaard over zijn boek met cd over de mooiste liederen uit de klassieke muziek Mijn rust is heen, mijn hart is zwaar. Verder Sylvia Willink over de biografie van Dora Maar, de muze van Man Ray. Radio 1, 19.04-20.00u.