Radio voorkeur

OVT. In het eerste uur aandacht voor het Rembrandtjaar en het leven van de schilder met o.a. Ernst van de Wetering van het Rembrandt Research Project en historicus Maarten Prak, kenner van de 17de eeuw, de eeuw van Rembrandt. Verder Rascha Peper over de in 1918 vermoorde Russische tsaar en in het laatste uur het slot van een tweeluik over de moord op vaandrig Rob Aernout op 28 februari 1948 op West-Java omdat hij te veel wist van smokkel, fraude en omkoping van Nederlandse militairen. Radio 1. 10.04-12.00u.

Opium. Oprichter van het reclamebureau KesselsKramer Erik Kessels vertelt over zijn foto-expositie Loving your Pictures in het Centraal Museum in Utrecht. Verder de Curaçaose mezzosopraan Tania Kross over de uitvoering van Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertolt Brecht met het Nederlands Blazers Ensemble. En slagwerker Wim Vos, vanaf mei de nieuwe directeur van het Haagse Conservatorium. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum bonum pulchrum. Exegeet Magda Misset en theoloog Herwi Rikhof laten hun licht schijnen op het evangelie van Johannes. 747AM, 23.00-24.00u.