People Under The Stairs: Stepfather

Er is een groot barbecuefeest aan de gang in het zonnige westen van de VS. Onder de langzaam rood kleurende hemel wordt vlees gemarineerd in bier en mannen liggen languit in het gras en flirten met giechelend voorbijlopende vrouwen. Ze praten over vroeger, terwijl op de achtergrond jazzy hiphopmuziek speelt die klinkt naar vroeger. Dat kale, pompende oldschool-ritme doet hen denken aan hun kindertijd. Die zonnige samples en ontspannen teksten aan hun adolescentie.

People Under The Stairs: Stepfather (Tres/Munich) ***

In de zinderende hitte rekken de mannen in het gras zich nog eens behaaglijk uit terwijl hun hoofden traag blijven bewegen op de broeierige baslijnen, de vrolijke scratches en het warme tapijt van ingenieus met elkaar verweven woorden en klanken. Naar de radio luisteren ze allang niet meer. In de vruchtbare hiphopondergrondse van het Amerikaanse westen zorgen ze zelf wel voor muziek waarbij het goed barbecuen is.

Maar wie staat er op om bier te halen?

People Under The Stairs: Stepfather (Tres/Munich) ***
    • Saul van Stapele