Internet voorkeur

Huisdieren. Honden, katten, konijnen, cavia's, fretten en zelfs boerderijdieren kunnen rechtstreeks naar hun nieuwe baasje gaan via de nieuwe site Baasjegezocht.nl. Huisdieren kunnen via deze website gemakkelijker zonder tussenkomst van een asiel worden herplaatst. De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH) nam het initiatief voor een collectieve website van instanties die zich met rechtstreekse herplaatsing van dieren bezighouden. Ruim vijftig herplaatsingsinstanties zetten hun aanbod op www.baasjegezocht.nl. Met behulp van de zoekfunctie kan iemand die een bepaald huisdier (hond, kat, knaagdier of boerderijdier) zoekt, dat snel vinden. Via de uitgebreide zoekfunctie kan gezocht worden op diersoort, ras, geslacht, leeftijd, formaat, beharing en prijs. Het dier woont soms nog bij zijn oude eigenaar en soms in een gastgezin. Particulieren die niet meer voor hun dier kunnen zorgen, kunnen hun dier niet zelf aanbieden, maar moeten dat doen via een aangesloten dienst. De herplaatsstichting wil met de site tegenwicht bieden aan Marktplaats, waar veel broodfokkers en handelaren dieren verkopen. www.baasjegezocht.nl