Internet voorkeur

Moment. Wat was het meest beslissende moment van je leven? Dat is de vraag die de voorbijganger op ruim verspreide billboards in Amsterdam wordt gesteld. Er staat een webadres bij, waar men zijn beslissendste moment blijkt te kunnen vastleggen. Voor 'Verliefd' is dat bijvoorbeeld: 'Het moment dat ik op een klamme zomerse zondagnacht naar een club ben gegaan. Ik stond bij de garderobe en er kwam een jongen binnenlopen, ik keek hem aan en hij bleek de liefde van mijn leven te zijn!' Een andere categorie bevat de momenten die mensen tot God of een andere inspiratie brachten. Vaag zien we links bovenaan de tekst van De Nederlandse Opera door het witte decor schemeren. De hele campagne blijkt de aandacht te vestigen op een opera van Michel van der Aa, tevens de opening van het Holland Festival: 'Wat was het meest beslissende moment in je leven?' Dat is de vraag die in Michel van der Aa's nieuwe opera After Life centraal staat. In de gelijknamige film van cineast Hirokazu Kore-Eda mogen mensen die na hun dood in de hemel worden opgenomen, hun belangrijkste herinnering nog één keer beleven. www.momentvanjeleven.nl, www.dno.nl