FOTOGRAFIE Hans van der Meer

Jarenlang heeft fotograaf Hans van der Meer in Nederland voetbalwedstrijden van amateurverenigingen vastgelegd. Nu heeft hij een tentoonstelling gemaakt met foto's van buitenlandse voetballers, getiteld 'Europese velden'.

FOTOGRAFIE Hans van der Meer Jarenlang heeft fotograaf Hans van der Meer in Nederland voetbalwedstrijden van amateurverenigingen vastgelegd. Nu heeft hij een tentoonstelling gemaakt met foto’s van buitenlandse voetballers, getiteld ‘Europese velden’. „Het zijn foto’s die meeslepend zijn zonder dat ze aan je sjorren met allerhande als indringend bedoelde kunstgrepen. Wellicht komt dit omdat Van der Meer in de loop der jaren zo consequent trouw is gebleven aan zijn oorspronkelijke idee. Het veld, het spelletje en een stukje van de wereld. Keurig liggen ze op het bordje van de foto. Het is ruimschoots voldoende.” Eddie Marsman, 12 april 2006 T/m 7/5 in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl Meer, Hans van der

'Het zijn foto's die meeslepend zijn zonder dat ze aan je sjorren met allerhande als indringend bedoelde kunstgrepen. Wellicht komt dit omdat Van der Meer in de loop der jaren zo consequent trouw is gebleven aan zijn oorspronkelijke idee. Het veld, het spelletje en een stukje van de wereld. Keurig liggen ze op het bordje van de foto. Het is ruimschoots voldoende.'

Eddie Marsman, 12 april 2006

T/m 7/5 in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl