FILM Dark Horse

Tweede film van de IJslandse regisseur Dakur Kári (1973) in ouderwets zwart-wit is een eerbetoon aan de jaren zestig. De film laat een aantal scènes zien uit het onaangepaste leven van de twintiger Daniël in Kopenhagen.

FILM Dark Horse Tweede film van de IJslandse regisseur Dakur Kári (1973) in ouderwets zwart-wit is een eerbetoon aan de jaren zestig. De film laat een aantal scènes zien uit het onaangepaste leven van de twintiger Daniël in Kopenhagen. ,,De scènes, meer een soort sketches, worden vaak gekenmerkt door scherpe grappen in de dialoog en dagdromerige zachtheid in het beeld. Ongemakkelijkheid wordt veroorzaakt door het feit dat de held even onaangepast is als in Kári’s debuut Noi Albinoi, alleen is hij nu geen tiener meer maar een twintiger, en dan is er minder coulantie voor.” Bianca Stigter, 12 april 2006 In: Kriterion, Amsterdam; Filmhuis Den Haag; Lantaren/Venster, Rotterdam; Louis Hartlooper, Utrecht.

'De scènes, meer een soort sketches, worden vaak gekenmerkt door scherpe grappen in de dialoog en dagdromerige zachtheid in het beeld. Ongemakkelijkheid wordt veroorzaakt door het feit dat de held even onaangepast is als in Kári's debuut Noi Albinoi, alleen is hij nu geen tiener meer maar een twintiger, en dan is er minder coulantie voor.'

Bianca Stigter, 12 april 2006

In: Kriterion, Amsterdam; Filmhuis Den Haag; Lantaren/Venster, Rotterdam; Louis Hartlooper, Utrecht.