Bod op airline Varig in Brazilië

Porto Allegre, 15 april. VarigLog, de vroegere vrachtdivisie van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Varig, wil het voormalige moederbedrijf overnemen. Varig liet gisteren weten een bod te hebben ontvangen van VarigLog ten bedrage van 330 miljoen euro.

Varig is in grote financiële problemen en bevindt zich in surseance. Het bestuur van Varig is voorstander van de overname door VarigLog en zal het aanbod voorleggen aan de schuldeisers. Varig heeft naar schatting een schuld van 2,7 miljard euro en zit dicht tegen het bankroet aan. De laatste tijd heeft Varig herhaaldelijk vluchten moeten annuleren omdat het de operationale kosten niet kon betalen. VarigLog is in handen van een groep Braziliaanse zakenlieden en het Amerikaanse investeringsfonds Matlin Patterson. VarigLog wil mogelijk na de eventuele overname Varig opdoeken en een geheel nieuwe luchtvaartmaatschappij beginnen.