Wielertalent Saul Raisin ontwaakt na een week uit coma

Parijs. De Amerikaanse wielrenner Saul Raisin is ontwaakt uit een coma, waarin hij sinds vorige week donderdag verkeerde. Het 23-jarige wielertalent van de Franse ploeg Crédit Agricole kwam ten val in de eerste etappe van het Circuit de la Sarthe en liep daarbij ernstig hoofdletsel op. Chirurgen bemerkten gisteren de eerste tekenen van enig herstel bij Raisin. Behalve dat hij bij zijn positieven kwam, kon hij ook armen en benen voorzichtig bewegen. Artsen vreesden aanvankelijk dat Raisin, in de Verenigde Staten bestempeld als potentieel opvolger van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong, verlamd zou zijn door de hersenbloeding. Ploegleider Roger Legeay zei dat nog niet duidelijk is wat Raisin precies zal overhouden aan de zware val.