Televisie Overige Films

Demolition Man (Marco Brambilla, 1993, VS). Vederlichte actie-comedy laat Sylvester Stallone uitbundig zelfspot bedrijven. Als “de Sloper' komt hij in actie tegen een vervaarlijke goeroe (Wesley Snipes) die in een toekomstig, paradijselijk Los Angeles een verhuld totalitaire maatschappij creëerde. SBS6, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

Hannibal (Ridley Scott, 2001, VS). Vervolg op The Silence of the Lambs. Beschaafde seriemoordenaar dr. Lecter (Anthony Hopkins) duikt op in Florence en komt weer in contact met FBI-agente Clarice Starling, die nu gespeeld wordt door Julianne Moore. Hannibal doet af en toe meer denken aan een schurk uit een James-Bondfilm dan aan een werkelijk verontrustende moordenaar. In 2002 volgde Red Dragon. Net5, 22.30-1.00u.

* Don't Look Now (Nicolas Roeg, 1973, GB/Italië). Bloedstollende, visueel bijzonder aantrekkelijke occulte thriller, naar verhaal van Daphne du Maurier. Donald Sutherland en Julie Christie zoeken in Venetië langs paranormale weg contact met hun verdronken dochtertje. Met klassieke vrijscène. België 2 (Canvas), 0.10-2.00u.

Lost in Space (Stephen Hopkins, 1998, VS). Magere variatie op The Swiss Family Robinson laat gezin schipbreuk lijden in een afgelegen planetenstelsel. Met William Hurt als pater familias, Gary Oldman als kwade genius en een reeks computertrucages waar geen eind aan komt. BBC1, 0.30-2.30u.

* The Buddy Holly Story (Steve Rash, 1978, VS). Oprechte en smaakvolle filmbiografie over zanger Buddy Holly, die in februari 1959 op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. Grote mate van authenticiteit werd o.m. bereikt door acteurs zelf én “live' te laten zingen. Prachtige titelrol van Gary Busey. Ook met Don Stroud, Charles Martin Smith. BBC2, 1.00-3.00u.