Televisie Film van de dag

Le lait de la tendresse humaine. Christelle rent naar buiten. Ze heeft er genoeg van. Ze kan er niet meer tegen, tegen haar baby, tegen haar zoons, haar werk, haar man en dan ook nog een lekkende kraan. Gelukkig komt ze op de gang haar buurvrouw tegen, die haar mee naar binnen neemt. Buurvrouw denkt dat het voor even is, Christelle zal wel weer snel terug willen naar haar baby, haar andere kinderen, haar man, haar leven. Maar Christelle wil niet terug. Ze doet niet meer mee. De Franse regisseur Dominique Cabrera weet in Le lait de la tendresse humaine een onschuldig voorval, een heel kleine breuk in de gewone gang van zaken, tot een spannende en lieve film uit te bouwen. Cabrera maakte eerder een documentaire over depressie, geen wonder dat de film beklemmend authentiek aandoet. De zin “the milk of human kindness“ komt uit Shakespeare's Macbeth. (Dominique Cabrera, 2001, F/B), Ned. 3, 23.50-1.20u.

    • André Waardenburg