Paashaas?

Reimer maakt een picknickmandje klaar. Twee pakjes drinken, rolletjes koek, een appel voor papa en een verrassing voor iedereen. We fietsen door de polder naar de bruggen en sluis van Katseveer. Dat is tussen het Veerse meer en de Oosterschelde. We willen weten of er alweer jachtjes door de sluis gaan. We zien een reiger. Eigenlijk zien we alleen zijn kop boven de slootkant uitsteken. Hij vliegt niet weg, maar blijft rustig zitten. De boeren hebben hun akkers ingezaaid. De groene sprieten zijn tarwe of gras. De lange driehoekige rijen zijn de aardappelvelden. Het is een grappig gezicht als eenden eroverheen waggelen.

Bij de sluis staat een bord: week 14 sluis gestremd. Wat is gestremd? Gesloten, dicht. Het is nu dus week 14. We picknicken in de zon. De verrassing van Reimer is een chocoladekuiken. Lekker. Over een akker rent een haas. We kunnen hem bijna niet zien. Hij heeft dezelfde kleur als het land. De paashaas?

Eigen paasverhaal van Reimer en Marijn Nijsse, 6 en 9 jaar, uit Oud-Sabbinge