Luuk Gruwez

Luuk Gruwez (1953) is schrijver. Hij debuteerde in 1973 met Stofzuigergedichten. Zijn laatst verschenen bundel is Allemansgek (2004). In datzelfde jaar verscheen het prozaboek Een stenen moeder. Bandeloze gedichten is een keuze uit de poëzie tussen 1977 en 1990.

Luuk Gruwez nodigt uit: Paul Demets.

“Ik geef de estafettestok door aan Paul Demets. Ik heb voor hem gekozen omdat ik het metier waardeer waarmee hij erin slaagt een landschap sensueel te laten zijn. Ik ken overigens zijn natuur: het is die van het grensgebied tussen West- en Oost-Vlaanderen, ook mijn geboortestreek. Bovendien wil ik met mijn keuze ook de kundige poëzierecensent eren die hij is, de man die nooit sectair of dogmatisch wordt.“

Dit is deel 16 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.