Internet Voorkeur

Winkelbescherming. We kopen een telefoontje via gsmweb, een boek via bol.com en complete computers bij Dell. De angst van consumenten om aankopen te doen via internet is zo goed als verdwenen. De introductie van betrouwbare betaalsystemen als iDeal, de methode van de Rabobank, ABN Amro en Postbank waarbij het koopbedrag meteen van je rekening wordt afgeschreven, maakt de drempel om spullen online aan te schaffen steeds kleiner. De honderden webwinkels varen er wel bij. Maar wat als je spijt krijgt? Normaal is het mogelijk om met een bonnetje terug naar de winkel te gaan. Wat zijn de regels voor aankopen op internet? Bij het online juridisch loket www.hetjl.nl staan rechten en plichten duidelijk uitgelegd. Voor winkelen op internet geldt een afkoelingsperiode van 7 dagen. Binnen die termijn is de leverancier verplicht om uw miskoop terug te nemen. Aangeraden wordt om een aangetekende brief te versturen: een voorbeeld is op de site te downloaden. De juristen raden verder aan om te letten of de webwinkel van je keuze een waarborg heeft van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Op de pagina www.thuiswinkelen.nl kun je op categorie of naam opzoeken welke onlineshops zijn aangesloten.

www.thuiswinkelen.nl

www.hetjl.nl