Hiddink is er bijna

Hiddink.jpgVandaag tekent hij het contract en wordt  aan het volk getoond in het hoofdkantoor van Itar-Tass: Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van Rusland. Gisteren bezocht ik weer eens de borrel van de Nederlandse Gemeenschap in Moskou, en men was opgewonden. Johan Neeskens komt hier wonen! Die houdt wel van innemen, zo beweren boze tongen, dus wellicht zien we hem op de borrel?  

Feit: bondsbaas Moetko zegt vandaag dat Guus twee miljoen euro per jaar verdient. (Sure) En ja, bevestigt Moetko, oligarch Abramovitsj betaalt de rekening. De rijkste man van Rusland zet tevens een privé-jet permanent  startklaar op Schiphol, als Guus eens wil kijken hoe het nu gaat met Amkar Perm of Luch-Energia Vladivostok. Het luchtruim wordt dan speciaal voor hem leeggeveegd. 

Verdere geruchten: Guus blijft in Nederland, maar als oude bekende van de FIOD zorgt hij er wel voor  tweehonderd dagen in Rusland te wonen. 13 procent inkomstenbelasting; need I say more? Hij heeft een optie om een wat Russische talenten in Europa te verkopen als zijn tijd erop zit, zoals hij na Zuid-Korea Park en Lee bij PSV onderbracht. Onzin? Waar? Ik vrees dat wij er vanmiddag niet achterkomen.

Russische patriotten broeien nog wat na over deze vetbetaalde buitenlander die Rusland wel even komt leren voetballen. Boris Grizlov, baas van Poetins Verenigd Rusland: ‘Ik ben tegen zijn komst. Maar ze hadden geen andere optie.’  Nou, dat is dan zijn probleem.

    • Coen van Zwol