Goede vis

Door de dreigende vogelgriep laten steeds meer mensen het kipfiletje voor wat het is. Daarom eten Nederlanders steeds meer vis. Op de website www.goedevis.nl is snel terug te vinden welke soorten met gerust hart te bereiden zijn. Bodemkweek, hangculturen, doorstroomsystemen en wel of niet bijvoederen is maar een kleine greep uit de lijst van methodes die van invloed zijn op milieu- en diervriendelijk vissen. Een duidelijke vuistregel is nauwelijks aan te geven. Daarom biedt de site een lijst (te downloaden in pdf-formaat) met vissoorten die zijn ingedeeld in 'Prima Keuze' (groen), 'Tweede Keuze' (geel) of 'Liever Niet' (rood). Dit luistert nogal nauw: zo blijkt de Koolvis uit Rusland 'tweede keus', maar die uit Alaska is 'prima'. Klassieke Noordzeevissen als de schol, tartbot, tong en griet moeten we 'liever niet' kopen. Er is ook slecht nieuws voor liefhebbers van gerookte paling. De gezellige mosselpan mag gewoon blijven: die staat in de groene kolom.

www.goedevis.nl/images/ visgids.pdf