Boeddhisten in atheïstisch China

Boeddhisten in atheïstisch China Hangzhou, 14 april. Boeddhistische monniken openen de eerste internationale boeddhistische conferentie in China sinds het land in 1949 een atheïstische, communistische republiek werd. Vertegenwoordigers uit meer dan dertig landen wonen de bijeenkomst bij. China zou toestemming hebben gegeven voor de conferentie om de internationale verhoudingen met de VS en het Vaticaan te verbeteren. President Hu Jintao brengt volgende week een staatsbezoek aan zijn diepreligieuze Amerikaanse collega George Bush. In China mogen de meer dan honderd miljoen boeddhisten, christenen en andere gelovigen hun geloof alleen belijden in staatsorganisaties. Foto AP Buddhist monks participate the opening of the five-day World Buddhist Forum Thursday April 13, 2006 in Hangzhou, China. Gyaltsen Norbu chosen by the Chinese government as the reincarnation of the Panchen Lama _ the second-highest figure in Tibetan Buddhism _ made a rare public appearance Thursday at an international Buddhist conference, a gathering of about 1,000 monks, nuns and scholars from more than 30 other countries. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Associated Press