AZ weert Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel van Ajax is de komende vijf jaar niet welkom in het stadion van zijn oude werkgever AZ. Van Geel werd gisteren per aangetekende brief op de hoogte gebracht van het stadionverbod. Sinds de overstap van de technisch directeur is de relatie tussen de voetbalclubs bekoeld.

Van Geel verruilde in juli vorig jaar zijn baan als technisch directeur in Alkmaar voor eenzelfde functie bij Ajax. Voorzitter Dirk Scheringa van AZ voelde zich destijds verraden. Hij verweet Van Geel dat die met voorkennis probeerde AZ-speler Ron Vlaar naar Ajax te halen. De talentvolle verdediger verhuisde uiteindelijk naar Feyenoord, omdat Ajax de transfersom niet wilde betalen.

Later slaagde Van Geel erin voor volgend seizoen de Deense spelmaker Kenneth Perez bij Ajax vast te leggen.

Van Geel is sinds zijn overstap niet in Alkmaar geweest, ook niet bij de competitiewedstrijd tussen AZ en Ajax. “Ik wilde zo vroeg in het seizoen de situatie liever rustig houden. Daarom heb ik mij toen niet in Alkmaar vertoond.“ Voor dat duel kreeg Van Geel overigens de mededeling van een medewerker van Scheringa dat zijn veiligheid in de Alkmaarderhout niet kon worden gegarandeerd.

De aangetekende brief die Van Geel heeft ontvangen is alleen door Scheringa ondertekend. AZ wilde vanochtend geen commentaar geven op de zaak. Van Geel: “Ik vind het te belachelijk voor woorden en daar heb ik niets aan toe te voegen. Ajax en ik accepteren dit niet. We gaan onderzoeken welke stappen we kunnen ondernemen tegen deze beslissing.“