Af en toe zon

Met het dichterbij komen van de paasdagen wordt de onzekerheid op de weerkaarten steeds minder groot. Was er de afgelopen dagen nog veel onduidelijk over een gebied met regen dat via Frankrijk richting Nederland zou trekken, nu ziet het er naaruit dat dit voornamelijk in de nacht naar zondag overtrekt, overdag breekt de zon dan af en toe door. Vanavond klaart het op steeds meer plaatsen op en vannacht koelt het bij flinke opklaringen behoorlijk af. In het binnenland kan het aan de grond licht gaan vriezen.

Morgen begint koud maar met redelijk wat zon. In de loop van de dag neemt van het zuiden de bewolking toe, het blijft tot de avond echter droog. Met een matige wind uit oostelijk richting wordt het 12 graden op de Wadden tot 17 in het midden en zuiden van het land. In de nacht naar zondag trekt er wat regen over het land.

Eerste paasdag begint dan ook met veel bewolking en nog wat lichte (mot)regen in het oosten van het land. In de middag klaart het steeds vaker op en in het westen kan het zelfs enige uren vrij zonnig worden. Met een naar west gedraaide wind wordt het 11 tot 14 graden.

Ook tweede paasdag verloopt rustig. De zon breekt geregeld door en het blijft overwegend droog. In de temperatuur komt weinig verandering. Na de paasdagen trekken zwakke regenstoringen over het land. Ze leveren meer bewolking op, maar op een enkele bui na blijft het droog.