Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Onder meer aandacht voor de minderjarige asielzoekers uit India die uit asielzoekerscentra verdwijnen en reacties op de uitlating van generaal-majoor Patrick Cammaert, die dinsdag in de uitzending vertelde dat de marinier Eric O. betrokken is geweest bij een staatsgeheime operatie in Bosnië en excuses van het OM vroeg voor het verwijt dat de marinier laagdrempelig is in het gebruik van geweld. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor de uitspraak in de Oranje-soap van Margarita versus Edwin de Roy van Zuydewijn. Verder een reportage uit het Belgische Machelen aan de Leie, waar zaterdag Gerard Reve wordt begraven en de demonstratie van Nedcar-werknemers in Den Haag tegen de mogelijke sluiting van het bedrijf. Ned.3, 22.20-23.00u.

De achtergrondrubriek Zembla onderzoekt de macht en onmacht van de automobielvereniging ANWB. Leden lopen massaal weg en honderden banen staan op de tocht. De vereniging heeft op dit ogenblik te maken met verschillende affaires, zoals de omstreden pechhulp-dubbeldekkingen, de concurrentie met Route Mobiel en geruzie over autotests. Ned.3, 20.25-21.10u.
De achtergrondrubriek Zembla onderzoekt de macht en onmacht van de automobielvereniging ANWB. Leden lopen massaal weg en honderden banen staan op de tocht. De vereniging heeft op dit ogenblik te maken met verschillende affaires, zoals de omstreden pechhulp-dubbeldekkingen, de concurrentie met Route Mobiel en geruzie over autotests. Ned.3, 20.25-21.10u.

documentaire

The private life of an Easter masterpiece: The last supper by Leonardo Da Vinci. Eerste aflevering van een drieluik over de verhalen achter beroemde religieuze kunstwerken. Vanavond over Het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci. Na Dan Browns bestseller De Da Vinci-code, wordt het doek tot in detail bekeken. BBC2, 20.00-20.50u.

Rare streken: Elephant rage. Olifanten zijn van nature zachtaardig en ongevaarlijk. Toch stellen specialisten vast dat gevaarlijke olifanten steeds vaker voorkomen. Wat is er aan de hand in olifantenland? België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

This world: Kidnap cops. Vorig jaar werd de moeder van Real Madrid-voetballer Robinho ontvoerd. Na betaling van het losgeld kwam ze vrij en de makers van de reportage interviewden de vrouw, de ontvoerder en het hoofd van de Anti-Kidnapping Squad. BBC2, 22.00-23.00u.

VPRO's import: 3rd base. Herhaling uit 2003 van de Franse documentaire waarin sociologen, journalisten, schrijvers en studenten vertellen over seksualiteit in Amerika. Uit onderzoek uit die tijd blijkt dat 60 procent van de Amerikaanse jongeren tussen 15 en 30 jaar vindt dat orale seks geen echte seks is. Ned.3, 23.45-0.50u.

praatprogramma

Max en Catherine. Gast is zangeres en winnares van het songfestival van 1969 Lenny Kuhr. Verder wordt er gesproken met verschillende mensen over het werken in een oorlogsgebied. Ned.1, 17.35-18.23u.

De wereld draait door. Gasten zijn komiek André van Duin, die praat over zijn succesvolle theatershows, en sportjournalist Robért Misset, die een boek over de oud-tennisser Richard Krajicek schreef. Verder fotomodel Bert van Emden, die door het Zwitserse horlogemerk Zenith gekozen is als het gezicht van hun wereldwijde reclamecampagne. Aan tafel zit schrijfster Heleen van Royen. Ned.3, 19.00-19.50u.

Ivo. Margreet Dolman, het alter ego van Paul Haenen, praat over haar 30-jarig jubileum, haar visie op het nieuws en imitaties. Verder Isa Hoes en Rick Engelkes, beiden begonnen in GTST en nu samen op toneel in Succes, en het cabaretduo Alkemade & Bloemen. Talpa, 21.00-22.00u.

Wat zou jij doen? Discussieprogramma met betrokkenen en deskundigen over snurken en het effect op het echtelijke en sociale leven. Ned.1, 22.25-23.05u.

Barend & Van Dorp. Onder anderen minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes over het kwijtraken van belangrijke politie-informatie, terrorismedreiging, salaris van bewindslieden en de meest geschikte leider van de VVD. Daniel Lohues treedt op. Talpa, 23.00-0.10u.

informatief

Zestien miljoen rechters. Herhaling van de uitzending van 16 januari, waarin officier van justitie mr. Hanneke Festen en advocaat mr. Cees Korvinus zich buigen over een zaak waarin het recht op zelfverdediging behandeld wordt. Het publiek mag op de stoel van de rechter gaan zitten. Ned.3, 21.10-21.51u.

amusement

Great British menu. Culinaire wedstrijd waarin veertien topkoks uit Engeland het tegen elkaar opnemen om een viergangenmenu te bereiden dat opgediend zal worden aan de Britse vorstin. Vanavond met Mary Quicke, die volgens een vier eeuwen oud recept boter en room bereidt en laat zien hoe boter gekarnd moet worden. BBC2, 19.30-20.00u.

Muziek

Matthäus Passion. Uitvoering van deze passion van Bach door The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman. Solisten: Jörg Dürmüller, Ekkehard Abele, Cornelia Samuelis, Bogna Bartosz, Paul Agnew e.a. Voorafgaand aan deze uitvoering had presentatrice Jacobine Geel een gesprek met dirigent Ton Koopman. Morgen, Ned.1, 12.10-15.00u.