Televisie Overige Films

The In-Laws (Andrew Fleming, 2003, VS). Remake van gelijknamige actiekomedie uit 1979 (met Alan Arkin en Peter Falk). James Bond-achtige spion Michael Douglas betrekt neurotische arts Albert Brooks in hyperventilerend avontuur. Net5, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

When a Man Loves a Woman (Luis Mandoki, 1994, VS). Door de scenarist van Rain Man geschreven tearjerker, waarin moeder Meg Ryan haar heimelijke drankzucht overwint en zich heroriënteert op ogenschijnlijk idyllisch huwelijk en gezinsleven. Een en ander blijkt op drijfzand gebouwd. Met Andy Garcia als de echtgenoot. BBC1, 0.35-2.40u.

Robin Hood (Wolfgang Reitherman, 1973, VS). Minder vermaarde tekenfilm uit de Disney-Studio's. Morgen, België 2, 9.20-10.45u., nagesynchroniseerd.

The Prisoner of Second Avenue (Melvin Frank, 1975, VS). Relatief sombere, door Neil Simon geschreven komedie over grotestadsproblemen. Plotseling ontslag van Jack Lemmon zet huwelijk met Anne Bancroft onder druk. Morgen, BBC2, 12.25-14.00u.

* Mister Roberts (John Ford & Mervyn LeRoy, 1955, VS). Verfilming van Broadwayhit over kleurrijk gezelschap aan boord van vrachtvaarder tijdens Tweede Wereldoorlog. Titelrol van Henry Fonda als naar oorlogsgeweld hunkerende officier. Oscar voor bijrol van Jack Lemmon. Ook met de filmacteurs James Cagney, William Powell. Morgen, BBC2, 14.00-16.00u.

Godzilla (Roland Emmerich, 1998, VS). Amerikaanse 'remake' door regisseur van Independence Day van Japanse monsterklassieker werd een inhoudelijk oninteressante orgie van trucages, waarin een door atoomstralen gemuteerd reuzenreptiel Manhattan verbouwt. Ook met Matthew Broderick, Jean Reno. Morgen, BBC1, 17.50-20.00u.