Spelers formeel aangeklaagd

In het onderzoek naar mogelijke gokfraude in het Belgische voetbal heeft de Belgische onderzoeksrechter Sylviana Verstreken het Belgische voetbal de eerste spelers in staat van beschuldiging gesteld. Volgens het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws worden negen spelers van Lierse SK verdacht van 'passieve private corruptie'.

Het nieuws is bevestigd door woordvoerster Lieve Pellens van het federaal parket in Brussel. Namen of aantallen wil Pellens echter niet noemen.

Het Laatste Nieuws meldde vanochtend dat de spelers Marius Mitu, Laurent Fassotte en Cliff Mardulier van Lierse, en de in februari opgestapte trainer van La Louvière Gilbert Bodart worden verdacht. Het Belgische dagblad zegt te weten dat zes andere voetballers van Lierse en de trainers Patrick Deman en Paul Put een aanklacht kunnen verwachten.

Onduidelijk is of ook bestuursleden van Lierse door het Brusselse gerecht worden vervolgd. Een directielid van La Louvière meldt dat nog geen spelers zijn aangeklaagd. Bij die club werden eerder voorzitter Gaone, een clubadvocaat en een makelaar verdacht van valsheid in geschrifte en ontvreemding van vennootschapsgoederen.

Woordvoerster Pellens zegt pas in detail te willen treden over de gokfraude als het parket alle mogelijke betrokkenen in staat van beschuldiging heeft gesteld. Mogelijk wordt financieel wanbeleid dat door het onderzoek naar gok-fraude aan de oppervlakte is gekomen, afgesplitst van de affaire. Ook dat is niet bevestigd.