Rembrandt-Caravaggio

Rembrandt-Caravaggio Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien. Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert. Dit is een ode aan de schilderkunst. Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u. Caravaggio : Judith onthoofdt Holofernes (1599)
Rembrandt-Caravaggio Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien. Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert. Dit is een ode aan de schilderkunst. Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u. Caravaggio : Judith onthoofdt Holofernes (1599)

Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien.

Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert.

Dit is een ode aan de schilderkunst.

Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u.