Politie-onderzoek: `Aanhouding Taïda verliep correct`

Winterswijk, 13 april.De vreemdelingenpolitie in Winterswijk heeft bij de aanhouding van de scholiere Taïda Pasic correct gehandeld. Dit is de uitkomst van een intern politieonderzoek van het korps Noord- en Oost-Gelderland. Het onderzoek was ingesteld na klachten van onder meer politieke partijen in Winterswijk dat Pasic als ”een crimineel” was behandeld. De vluchtelinge uit Kosovo werd in januari aangehouden nadat een verzoek om een verblijfsvergunning was afgewezen. Op het politiebureau was volgens haar geen contact met haar advocaat mogelijk. Een proces-verbaal waarin staat dat ze heeft ingestemd met juridische bijstand door een piketadvocaat is volgens gastouder H. Meulenkamp in strijd met de waarheid opgemaakt. De 19-jarige Pasic vecht haar uitzetting aan omdat ze in Nederland haar vwo-diploma wil halen.