Parodie op Scary Movie 4 lijkt parodie op Scary Movie 1, 2 en 3

Scary Movie 4 lijkt wel een mislukte parodie op Scary Movie 1 t/m 3. En dat is geen goed teken voor het vierde deel uit een reeks die zijn bestaansrecht ontleent aan het parodiëren van andere horrorfilms. De spoof is een filmsoort die weer aan populariteit begint te winnen, nu ook nog steeds de romantische komedie-recyclevergaarbak Date Movie in de Nederlandse bioscopen draait. Scary Movie 4 is geregisseerd door de man die het genre tot in z'n giechelspieren beheerst: David Zucker. Hij was een drijvende kracht achter de Police Squad- en Naked Gun-series die in de jaren tachtig de politiefilm op de hak namen. Zijn favoriete hoofdrolspeler was Leslie Nielsen. Die speelt in Scary Movie 4 president Bush zoals we hem kennen in Michael Moores documentaire Fahrenheit 9/11: kinderboekjes lezend terwijl de wereld vergaat.

Scary Movie 4 Regie: David Zucker. Met: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko. In: 80 bioscopen. *

Verdere verplichte kost om iets van Scary Movie 4 te begrijpen: War of the Worlds en Brokeback Mountain. Het heeft allemaal steeds minder met horror of humor te maken, tenzij je homo's eng vindt, of grappig natuurlijk, zoals de meeste Amerikanen.

Dana Linsen

Scary Movie 4

Regie: David Zucker. Met: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko. In: 80 bioscopen. *

    • Dana Linsen