Paarlberg nu verdachte

Vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg is verdachte in het onderzoek naar de Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Justitie verdenkt de zakenman van het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie. Ook de ex-zakenpartner van Paarlberg, David B., is verdachte. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek.

Paarlberg zou miljoenen euro's hebben gewit voor Holleeder. Die verkreeg dat geld, vermoedt justitie, door afpersing van zakenmensen, onder wie de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Het openbaar ministerie bevestigt dat de aanklacht tegen de verdachten is uitgebreid met het witwassen van door afpersing verworven geld. Het OM wil niet zeggen of dat ook betrekking heeft op Paarlberg en diens ex-partner.

Paarlbergs advocaat G. Meijers, die geen bezwaar heeft tegen naamsvermelding van zijn cliënt, bevestigt dat deze wordt verdacht van valsheid in geschrifte, maar zegt dat hem niet bekend is dat de aanklacht nu is uitgebreid.

Gisteren verlengde de rechtbank in Haarlem het voorarrest van Holleeder en zes medeverdachten met dertig dagen.