Nederland tennist voor Davis Cup thuis tegen sterk Tsjechië

Londen. Het Nederlandse tennisteam speelt van 22 tot 24 september tegen Tsjechië om een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup. Nederland speelt thuis en heeft het recht de accommodatie en de baansoort te kiezen. De belangrijkste spelers van Tsjechië zijn Jiri Novak, Tomas Zib, Jan Hernych en Tomas Berdych. Tsjechië versloeg onlangs in de kwartfinale van de Europese/Afrikaanse Zone 1 Marokko met 5-0 met de spelers Zib, Berdych en Lukas Dlouhy. Radek Stepanek, de winnaar van het laatste World Tennis Tournament in Rotterdam, heeft dit jaar en vorig seizoen geen Davis-Cupduel gespeeld. Of hij dit in september ook niet zal doen, is onbekend. De Nederlandse captain Tjerk Bogtstra denkt dat zijn team de zwaarst mogelijke loting heeft getroffen. ”Als je ziet wat een potentieel Tsjechië heeft, dan heeft dat land heel veel mogelijkheden. Het wordt dus heel zwaar voor ons. Maar tegelijkertijd moeten we ook niet overdrijven. Wij hebben het thuisvoordeel, en dat is puur voor het tennis leuk.”