N-Korea weigert atoomcompromis

Tokio, 13 april. Noord-Korea heeft elk compromis over zijn omstreden nucleaire programma verworpen en overweegt zijn militaire arsenaal te versterken. Dat heeft de Noord-Koreaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Kim Kye-gwan, vandaag in Tokio gezegd na de mislukking van een informele bijeenkomst van de zes belangrijkste betrokkenen bij de crisis rond het Noord-Koreaanse atoomprogramma. De bijeenkomst had gisteren plaats in de marge van een forum over veiligheid in Oost-Azië, waarbij de hoofdonderhandelaars van onder andere Noord-Korea en de Verenigde Staten aanwezig waren. Pyongyang wil pas weer praten als de VS de bevriezing opheffen van Noord-Koreaanse tegoeden bij een bank in Macao. Het officiële zes-partijoverleg zit sinds eind vorig jaar in een impasse.