K.P.C. de Bazel

K.P.C. de Bazel K.P.C. de Bazel (1869-1923) is vooral bekend als architect van het imposante bankgebouw aan de Vijzelstraat in Amsterdam, maar hij heeft ook zo’n zeventig villa's gebouwd, en in zijn meubelwerkplaats, De Ploeg, werden op bestelling ameublementen en schilderijlijsten en vervaardigd. Op een expositie in het Haags Gemeentemuseum worden zijn kasten, buffetten, eettafels, stoelen, glasserviezen en ook de beroemde wieg voor prinses Juliana uit 1909 getoond. K.P.C. de Bazel t/m 11 juni Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u Meubelontwerpen 1895 – 1897 K.P.C. de Bazel, potlood en penseel in kleur, coll. NAi
K.P.C. de Bazel K.P.C. de Bazel (1869-1923) is vooral bekend als architect van het imposante bankgebouw aan de Vijzelstraat in Amsterdam, maar hij heeft ook zo’n zeventig villa's gebouwd, en in zijn meubelwerkplaats, De Ploeg, werden op bestelling ameublementen en schilderijlijsten en vervaardigd. Op een expositie in het Haags Gemeentemuseum worden zijn kasten, buffetten, eettafels, stoelen, glasserviezen en ook de beroemde wieg voor prinses Juliana uit 1909 getoond. K.P.C. de Bazel t/m 11 juni Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u Meubelontwerpen 1895 – 1897 K.P.C. de Bazel, potlood en penseel in kleur, coll. NAi

K.P.C. de Bazel (1869-1923) is vooral bekend als architect van het imposante bankgebouw aan de Vijzelstraat in Amsterdam, maar hij heeft ook zo’n zeventig villa's gebouwd, en in zijn meubelwerkplaats, De Ploeg, werden op bestelling ameublementen en schilderijlijsten en vervaardigd. Op een expositie in het Haags Gemeentemuseum worden zijn kasten, buffetten, eettafels, stoelen, glasserviezen en ook de beroemde wieg voor prinses Juliana uit 1909 getoond.

K.P.C. de Bazel t/m 11 juni Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u