Komende dagen onzeker

De onzekerheid over het weer voor de komende dagen, inclusief het paasweekeinde, is behoorlijk groot. De weerkaarten zien er elke dag weer anders uit zodat het heel moeilijk is om aan te geven hoe het weer zich gaat ontwikkelen.

De onzekerheid begint vanavond al. Een nieuw regengebied trekt via Zeeland het land over, maar komt daarbij niet verder dan het midden van het land. De noordelijke provincies hebben daardoor de meeste kans op droog weer. Toch kan een kleine afwijking grote gevolgen hebben met regenachtige condities, ook in Groningen en Friesland. Er waait een (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 5 (tot 6) en het wordt zo'n 7 graden.

Morgenochtend is het in het hele land bewolkt, in het zuidoosten valt ook nog regen. In de middag breekt in het noorden de zon even door al kan er wel een enkele bui vallen. In de temperatuur komt weinig verandering, het wordt 12 à 13 graden, en de wind neemt in kracht af.

Zaterdag verloopt redelijk. De zon breekt af en toe door en op de meeste plaatsen is het droog. De temperatuur stijgt naar 14 graden en er staat weinig wind. Zondag komt een lagedrukgebied uit Frankrijk richting onze omgeving en krijgt een deel van ons land met regen te maken. Hoe noordelijk de regen komt is nu nog niet te zeggen. Het kan dus meevallen of juist erg tegenvallen. De weerkaarten van morgen geven wellicht meer duidelijkheid.