Hockeysters twee keer sterker dan Duitsland

Bilthoven. De Nederlandse hockeysters hebben gisteren in Bilthoven opnieuw gewonnen van olympisch kampioen Duitsland. Nederland zegevierde met 4-0 dankzij treffers van Minke Booij (uit een strafcorner), Janneke Schopman, Maartje Paumen (strafbal) en Lotte Bant. De gehavende ploeg van bondscoach Marc Lammers versloeg Duitsland dinsdagavond ook al in een incidentrijke wedstrijd, toen met 2-0. In dat duel raakten Fatima Moreira de Melo (kapotte bovenlip) en Kim Lammers (sleutelbeen ontwricht) geblesseerd. Beiden ontbraken in het duel van gisteren.

Kim Lammers (rechts) The Netherlands's Kim Lammers, right, hits de ball as Australia's goalkeeper Rachel Imison looks on Wednesday, Jan. 25, 2006 during the women's Four-Nation field hockey tournament in Cordoba, Argentina. The game ended tied 1-1. (AP Photo/Santiago Flaim) Associated Press