Het hof van Haile

Hof van Haile Orkater regie:Gijs de Lange tekst en idee:Geert Lageveen & Leopold Witte Spel:Pierre Bokma,Ricky Koole,Geert Lageveen,Leopold Witte,Arend Niks,Tatiana Koleva
Hof van Haile Orkater regie:Gijs de Lange tekst en idee:Geert Lageveen & Leopold Witte Spel:Pierre Bokma,Ricky Koole,Geert Lageveen,Leopold Witte,Arend Niks,Tatiana Koleva Duin, Ben van

Orkater maakt muziektheater over keizer Haile Selassie van Ethiopië. De dictator van Lepold Witte en Geert Lageveen is opgebouwd uit fragmenten van vele dictators. Een Noorse journaliste zoekt hem op: na maanden wachten, wordt ze snel door de keizer ingepakt. Ricky Koole, als de journaliste, speelt mooi een nuchter meisje dat in de ban is van Hailes poëzie. Tegenover haar staat Pierre Bokma als de grillige keizer. Met trage gebaren brengt hij zichzelf in trance.

13-22 april Bellevue, Leidsekade 90. Inl 020-530 5301 of www.theaterbellevue.nl.