Harrison Ford in een standaardthriller

Het is wat moeilijk te geloven: de 63-jarige Harrison Ford als een computerdeskundige met heel jonge kinderen, die elk telefoongesprek met zijn vrouw afsluit met 'ik hou van je'. Deze computerdeskundige, Jack Stanford, heeft een ingenieus beveiligingssysteem ontworpen voor de bank waar hij werkt in Seattle, maar dreigt te worden weggesaneerd.

Harrison Ford Regie: Richard Loncraine. Met: Harrison Ford, Virginia Madsen, Paul Bettany. In: 44 bioscopen. *
Harrison Ford Regie: Richard Loncraine. Met: Harrison Ford, Virginia Madsen, Paul Bettany. In: 44 bioscopen. *

Dan wordt zijn familie gegijzeld door een stel schurken onder leiding van een sinistere Engelsman. Ze installeren veel high tech-apparatuur in z'n huis, slaan alles gade en spelden hem een klein cameraatje en microfoon op zodat ze hem ook op z'n werk nog kunnen volgen. Doel: met hulp van Jack op elektronische wijze een paar honderd miljoen dollar doorsluizen naar een bankrekening op de Kaaiman-eilanden.

De eerste helft van Firewall, als de vertelling in de steigers wordt gezet, is nog best te genieten, maar dan wordt het een dertien in een dozijn-standaardthriller waarin Ford al talloze malen in heeft gespeeld.

André Waardenburg

Firewall

Regie: Richard Loncraine. Met: Harrison Ford, Virginia Madsen, Paul Bettany. In: 44 bioscopen. *

    • André Waardenburg