C2000 getest tijdens 'ramp'

C2000 getest tijdens ‘ramp’ Rotterdam 13 april. Tijdens de operatie ‘Veilige Haven’ werd gisteren op de Maasvlakte het nieuwe communicatiesysteem C2000 getest. Met dit systeem zouden politie, brandweer en ambulancedienst beter met elkaar kunnen communiceren in één landelijk netwerk. Minister Remkes (Binnenlandse Zaken), toonde zich na afloop van de oefening tevreden. Doel van de oefening was om te kijken of het systeem niet zou bezwijken onder een zware belasting tijdens een grote ramp. Los van enkele opstartproblemen is dit volgens een woordvoerder niet gebeurd. De oefening – waar ruim achthonderd hulpverleners bij betrokken waren – kostte ongeveer 900.000 euro. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold rotterdam maasvlakte rampenoefening c2000 foto rien zilvold Zilvold, Rien