A Love Supreme

A Love Supreme In het Muziektheater is het prachtige danstweeluik A Love Supreme/ Raga for The Rainy Season van Anne Teresa de Keersmaekers te zien. In Raga for the Rainy Season zitten verwijzingen naar de klassieke Indiase danst: de energieke diepe kniebuigingen en het daaruit opveren bijvoorbeeld, en in het gebruik van sierlijke handbewegingen. Dynamisch vanaf de eerste pas is A Love Supreme, gezet op John Coltranes jazzsuite uit 1965, bewerkt tot fijnzinnig danskwartet. T/m 15 april Muziektheater Amsterdam. Inl 020-6255455 of www.gastprogrammering.nl. Foto Herman Sorgeloos Sorgeloos, Herman

In het Muziektheater is het prachtige danstweeluik A Love Supreme/ Raga for The Rainy Season van Anne Teresa de Keersmaekers te zien. In Raga for the Rainy Season zitten verwijzingen naar de klassieke Indiase danst: de energieke diepe kniebuigingen en het daaruit opveren bijvoorbeeld, en in het gebruik van sierlijke handbewegingen. Dynamisch vanaf de eerste pas is A Love Supreme, gezet op John Coltranes jazzsuite uit 1965, bewerkt tot fijnzinnig danskwartet.

T/m 15 april Muziektheater Amsterdam. Inl 020-6255455 of www.gastprogrammering.nl.