Zeker 41 doden bij explosie park Karachi

Karachi. In een park in de Pakistaanse stad Karachi zijn gisteren ten minste 41 mensen door een explosie om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt. In het Nishtarpark, het hart van de commerciële buurt van Karachi, waren tienduizenden sunnieten bijeen om de verjaardag van de profeet Mohammed te vieren. De bom zou zonder een podium zijn geplaatst. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Kort na de explosie trokken woedende jongeren, sommigen gewapend, naar het park, terwijl ze onderweg een tankstation en auto`s in brand staken en op de politie schoten. Zondag kwamen in een moskee in Karachi ook al 29 vrouwen en kinderen om, nadat een meisje op de grond viel en bezoekers vervolgens onder de voet werden gelopen.