Wakkere iPod

Met de iHome Clockradio IH5 krijgt de iPod ook een definitieve plek in de slaapkamer. ipodclock.jpgDeze wekkerradio heeft een docking station waarop elke recent podje past. Terwijl de mp3-speler ’s ochtends opgeladen aan de dag begint, wordt het baasje van de iPod gewekt met z’n favoriete playlist.
De IH5 beschikt over een ingebouwde AM/FM radio en heeft een sleepfunctie (op z’n Engels: dus om te slapen, niet om te slepen). Zo kun je wegdromen met je eigen muziek, in plaats van het eeuwige “Gute Nacht Freunde” van Met het oog op morgen op Radio 1.

De Clockradio kost 99 dollar. Een aparte afstandsbediening - ook verkrijgbaar in zwart en wit - kost 19,99 dollar. De verkoop loopt via www.ihomeaudio.com - nu alleen nog maar voor Amerikanen, helaas.
Maar vanaf mei kunnen Nederlandse podfetisjisten ook aankloppen bij speakerfabrikant JBL, die de futuristische On Time wekkerradio heeft ontworpen. JBLONTIMEBLK.jpgEen stuk duurder dan de IH5 (299 euro - da’s een nieuwe iPod) maar dan staat er ook echt iets designerigs naast het bed. De On Time zal in Nederland te koop zijn via onder meer macplus.nl

Overigens heeft iHome ook een iPod-keukenwekker die ondersteboven kan hangen aan een bureaublad of in de keuken. Honderd dollar duurder dan de wekkerradio van hetzelfde merk, omdat er een gemotoriseerde lade inzit waar de iPod in verdwijnt.

    • Marc Hijink