VVD-fractie boycot bijeenkomsten in Europa om Hamas

Den Haag. De VVD gaat niet meer naar Europese bijeenkomsten waar een vertegenwoordiger van de Palestijnse Hamas aanwezig is. Dat heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer gisteren besloten. Dit houdt bij voorbeeld in dat deze week geen VVD-vertegenwoordiger uit de Tweede Kamer het gedeelte van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa zal bijwonen waar Hamas aanwezig zal zijn en het woord wil voeren. De VVD-fractie wil pas een dialoog met Hamas als deze organisatie Israël erkent, het geweld afzweert en de overeenkomsten tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël naleeft. Eergisteren besloten de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU om directe Europese betalingen aan Hamas stop te zetten. Tegelijkertijd spraken de ministers af dat de Palestijnse bevolking zo min mogelijk de dupe mag worden van deze maatregel.