Vogelgriep nekt nu ook pluimveebedrijf

Den Bosch. Na een slachterij heeft de vogelgriep ook een Nederlands pluimveebedrijf de kop gekost. Kuikenbroederij Van Lith uit het Noord-Brabantse Langenboom heeft bij de rechtbank van Den Bosch haar faillissement aangevraagd.

Gisteren vroegen de belangenorganisaties in de pluimveesector al om duidelijkheid over Europese steun voor zulke bedrijven. De sector kampt met problemen sinds het vogelgriepvirus in Europa is neergestreken. De markt voor kippenvlees en eieren is slecht. Eind maart ging als gevolg hiervan al pluimveeslachterij Rep en Roozendaal in het Gelderse Barneveld dicht. Overigens meldden ambtenaren van de Europese Commissie gisteren dat aan de neergaande lijn van pluimveeverkoop een einde lijkt te zijn gekomen. De ergste weerstanden in Europa tegen de koop van kippenvlees lijken te zijn afgenomen, aldus de Europese ambtenaren.