Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage uit het aardbevingsgebied in Pakistan, dat een vruchtbare bodem blijkt te zijn voor het moslimextremisme. Fundamentalistische organisaties hebben na de aardbeving in oktober onmiddellijk kampen en scholen opgezet in de getroffen regio. Onder de dekmantel van hulpverlening lijken ze er vooral op uit te zijn zieltjes te winnen voor hun strijd. Het zijn veelal door de VN verboden organisaties, omdat ze verbonden zouden zijn met Al-Qaeda en de Talibaan. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer een debat met WRR-onderzoeker Jan Schoonenboom over het islamrapport en een interview met secretaris-generaal van de VN Kofi Annan over onder andere de inzet van Nederlandse militairen in het buitenland. Ned.3, 22.20-23.00u.

Zesde aflevering van de serie Ministers terug op de werkvloer met staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat die in deze uitzending o.a. als NS-conductrice enkele zwartrijders beboet, de waterkwaliteit van de Noordzee met een meetschip van Rijkswaterstaat bekijkt en als luchtvaartinspectrice de veiligheid van een Transavia-kist checkt. Ned.3, 19.50-20.20u. DENHAAG:27MEI2003 Staatssecretaris Schulz (Verkeer en Waterstaat). FOTO TWEEDE CAMERA/HANSKOUWENHOVEN/ROEL ROZENBURG
Zesde aflevering van de serie Ministers terug op de werkvloer met staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat die in deze uitzending o.a. als NS-conductrice enkele zwartrijders beboet, de waterkwaliteit van de Noordzee met een meetschip van Rijkswaterstaat bekijkt en als luchtvaartinspectrice de veiligheid van een Transavia-kist checkt. Ned.3, 19.50-20.20u. DENHAAG:27MEI2003 Staatssecretaris Schulz (Verkeer en Waterstaat). FOTO TWEEDE CAMERA/HANSKOUWENHOVEN/ROEL ROZENBURG TWEEDE CAMERA

documentaire

Dokwerk: In afwachting van. Tweede deel van een herhaling van een drieluik uit 2003 over illegale vreemdelingen in de Penitentiaire Inrichting Tilburg. Een groot aantal vreemdelingen werkt niet mee aan hun uitzetting. Soms zitten ze meer dan een jaar in de gevangenis en hun verblijf in de gevangenis vinden ze onterecht omdat ze geen criminelen zijn. Ze zijn gefrustreerd omdat ze vastzitten, niet kunnen werken en geen geld naar huis, naar de familie, kunnen sturen. Ned.3, 20.20-21.25u.

Spies that fly. In de strijd om Afghanistan vloog de 17 meter brede onbemande predator hoog boven de posities van de Talibaan, waardoor de Amerikaanse bevelhebbers hun bombardementen met ijzingwekkende precisie konden uitvoeren. National Geographic, 22.00-23.00u.

Abenteuer Wissen: Gigant im Härtetest - Der Airbus A380. Kijk mee hoe Airbus A380 de uitvoerige tests ondergaat om te zien in hoeverre dit vliegtuig bestand is tegen zware belasting. ZDF, 22.15-22.45u.

Mit dem Mut der Verzweifelten - Jüdischer Widerstand gegen Hitler. De getto-opstand van Warschau geldt als het bekendste voorbeeld van joods verzet tegen de nazi's. De nazi's waren er snel bij om enige vorm van verzet met list en bedrog de kop in te drukken. Toch streden joden op allerlei manieren en in alle uithoeken voor hun volk. ARD, 23.15-0.15u.

Sporen uit het oosten. Tweede deel van een dertiendelige serie waarin per trein door 23 landen wordt gereisd en gesproken wordt met treinpassagiers die een inkijkje geven in hun leven en cultuur. Vanavond gaat het door Cambodja. Ned.1, 23.25-0.20u.

African school: The candidate. Aflevering in een serie reportages over de dagelijkse beslommeringen van Afrikaanse naar school gaande jongeren en hun docenten. Vanavond gaat het over de Masindi Secondary School waar de leerlingen de voorzitter van de leerlingenraad mogen kiezen. Dit jaar mogen ook meisjes een gooi doen naar het voorzitterschap. Een verkiezingsstrijd tussen jongens en meisjes. Ned.3, 0.05-0.30u.

praatprogramma

Max en Catherine. Gast is pianist Wibi Soerjadi. Verder een gesprek over het populariseren van klassieke muziek. Ned.1, 17.35-18.30u.

De wereld draait door. Onder andere een gesprek met presentator Wilfried de Jong over zijn amuserend programma, dat zich richt op het nieuws en waarvan vanavond de eerste aflevering wordt uitgezonden. Verder David de Jongh over ademsteun, stembanden, intonatie en televisie-nieuwslezers. Ned.3, 19.00-19.50u.

Jong. Gesprek met Dennis en Aziza die een tijd op straat hebben geleefd. Zo'n 8.000 jongeren in Nederland leven op straat of zwerven van adres naar adres. Ned.1, 19.30-20.00u.

amusement

Eating with. Culinair programma over eetgewoonten van beroemdheden met vanavond de culinair publicist Nigel Slater. Volgens Slater zijn liefde en koken onlosmakelijk met elkaar verbonden. BBC2, 21.30-22.00u.

De Jong wil. Eerste aflevering van een 8-delige serie amusant bedoelde uitzendingen waarin presentator Wilfried de Jong met zijn auto het nieuws en verhalen achterna gaat. Hij zoekt in de uitzendingen beelden die nog niet eerder te zien waren. Vanavond volgt hij o.a. een busje waarmee verslaafden uit de grote stad naar Drenthe worden gereden. Ned.3, 23.00-23.30u.

sport

De wedstrijden. Samenvatting van onder meer FC Groningen tegen FC Utrecht; Sparta tegen RKC Waalwijk; AZ tegen FC Twente, Willem II tegen SC Heerenveen; Ajax tegen Vitesse; PSV tegen Feyenoord; Heracles Almelo tegen NAC; NEC tegen Roda JC en RBC Roosendaal tegen ADO Den Haag. Talpa, 22.00-24.00u.