Televisie Overige Films

* Amores perros (Alejandro González Inarritu, 2000, Mexico). Energiek regiedebuut van voormalige diskjockey schetst een duister en ondoorgrondelijk beeld van Mexico. In een van Quentin Tarantino afgekeken stijl en structuur vlecht de film drie verhaallijnen door elkaar, over drie hondenliefhebbers: een werkloze jongeman, een kitscherig-chic fotomodel en een zwervende huurmoordenaar. De regisseur is een hip talent, maar achter zijn visuele bravoure zou men onbenullige scoringsdrift kunnen vermoeden. België 2 (Canvas), 21.25-23.55u.

Bad Day on the Block / Under Pressure (Craig R. Baxley, 1997, VS). Thriller met Charlie Sheen als doorgedraaide brandweerman die tijdens een hittegolf in Los Angeles zijn buren terroriseert. Veronica, 23.35-0.20u., met reclame.

Blame It on the Bellboy (Mark Herwan, 1992, GB). Typisch Engelse, groteske thriller-klucht vol identiteitsverwisselingen in Venetiaans hotel. Piccolo verwart de post voor overspelige huisvader, miezerige huizenhandelaar en huurmoordenaar. Met Dudley Moore, Bryan Brown, Richard Griffiths. BBC1, 1.10-2.30u.

Het dappere broodroostertje / The Brave Little Toaster (Jerry Rees, 1987, VS). Amusante tekenfilm over dappere huishoudelijke apparaten die op zoek gaan naar vakantievierend jochie. Morgen, België 2, 9.20-10.50u.

Dr. Who and the Daleks (Gordon Flemyng, 1965, GB). Bioscoopversie van aflevering uit populaire Britse televisie-serie “Dr. Who'. Speelt op een planeet waar de mensen onderdrukt worden door robotachtige slechteriken. Morgen, BBC2, 12.10-13.30u.

Hannibal Brooks (Michael Winner, 1969, GB). Tijdens Tweede Wereldoorlog dient Britse krijgsgevangene Oliver Reed een olifant te evacueren uit de dierentuin van München. Komedie. Morgen, BBC2, 14.20-16.00u.